Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere

Letní dovolená nebo prázdniny se dají v České republice trávit mnoha různými způsoby. Třeba vyrazit na vodu nebo jen tak na čundr. Ale ani tehdy se nemusíte svého oblíbeného koníčku, grilování, zbavovat. S cestovním grilem Go-Anywhere můžete vyrazit na vodu, na vandr, na festival…všude se na něj můžete spolehnout.

Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere

Gril jako dělaný pro vodáky a výletníky

Od cestovního grilu asi nelze očekávat, že bude umět totéž, co nadupané plynové grily využívající nejmodernější technologie. Jeho přednosti jsou jinde. Cestovní gril by měl být malý, skladný, snadno sestavitelný a schopný grilovat kdykoliv a za jakékoli situace. Zkrátka gril, na kterém si po celodenním programu snadno a rychle ugrilujete kus masa, bez nějakých zbytečných okolků a zdržování. Ostatně, na vodě nebo na výletech nejsou kulinářské nároky obvykle tak vysoké, takže není vůbec nutné, aby cestovní gril uměl totéž, co moderní plynové grily. Na grilu Weber Go-Anywhere také nejde používat skoro žádné Weber příslušenství, protože se na rošt prostě a jednoduše nevejde. To je na jednu stranu škoda, ale na druhou stranu na výlety sebou obvykle nechcete tahat desetikilový hrnec z těžké černé litiny a kámen na pizzu na vodě asi taky neužijete. Takže to zas až takové omezení není.

Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere - ucho

Dávkovač briket

Ale aby nedošlo k mýlce, přestože se jedná o malý cestovní gril, jehož přednost spočívá ve skladnosti a mobilnosti, dokáže i Go-Anywhere překvapit zajímavými vychytávkami. Jednou z nich je například dávkovač briket, který vám pomůže s přesným odměřeným potřebné dávky briket nebo dřevěného uhlí pro jedno grilování. Nestane se vám tak, že kotel grilu přeplníte briketami a ty špatně potáhnou. Dobře vymyšlené jsou také sklápěcí nohy, které zároveň slouží k zajištění poklopu pro snadný a pohodlný převoz. Na poklopu je přidělané madlo vyrobené z odolného duroplastu. Díky ergonomickému tvaru padne rukojeť skvěle do ruky a gril se tak snadno přenáší. Navíc neváží víc než 6 kilogramů, takže se ani moc nepronese. Madlo navíc slouží při grilování jako ochrana před žárem.

Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere - brikety

Ovládání teploty pomocí průduchů

I tu tahle malého grilu je třeba regulovat přívod vzduchu, aby brikety dobře žhnuly a aby se v grilu držela optimální teplota, jakou pokrm, který zrovna připravujete, potřebuje. K regulaci přívodu vzduchu slouží větrací průduchy umístěné v poklopu a ve spodní části grilovací vany. Trochu nešikovný je, že průduchy nejsou opatřený nějakým chráničem proti žáru, takže se s nimi při velkém žáru hůře manipuluje. Nějaká krytka z tvrdého plastu by nebyla od věci, jako je to u jiných kotlových grilů od Webera.

Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere - průduchy

Je to cestovní gril, hlavně cestovní

Kdybychom Go-Anywhere posuzovali čistě jen podle výkonu a šíře jeho uživatelského rozhraní, na stupínku vítězů by se v tak těžké konkurenci moderních grilů jistě neumístil. Na výletech nebo na vodě ale odvede víc než dobré služby a to je u cestovního grilu to podstatný. Všechny součástky drží hezky pohromadě a ani při hrubším zacházení se z něj nic neulomí a nic se nepoškodí (není ani co). A když v něm navečer po dlouhé cestě zapálíte suché brikety nebo dřevěné uhlí, můžete si být jisti, že za pár minut grilujete. Na Go-Anywhere je totiž na cestách spoleh a to málo co umí, umí velmi dobře.

Recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere - nožičky

Shrnutí recenze cestovního grilu na dřevěné uhlí Weber Go-Anywhere

Výhody

  • malý a skladný gril, ideální na cesty
  • dávkovač briket pro přesné odměření potřebného množství briket
  • sklapovací nohy se dají použít k zajištění poklopu
  • madlo na poklopu má chránič proti silnému žáru
  • moc se nepronese (váha 6 kg)

Nevýhody

  • když se vás u grilu sejde trochu víc, přestane stíhat
  • průduchy nejsou nijak chráněny a při velkém žáru se s nimi špatně pracuje
  • gril má jen velmi omezené možnosti rozšíření
  • až na pár věcí nelze ke grilu přikout skoro žádné příslušenství
počet hlasů: 8
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.