Snídaně na grilu

Nebojte se, nemusíte si grilovat hamburger nebo krkovici...pokud tedy nechcete, samozřejmě! My jsme tady, abychom vám představili tipy na zcela jiná snídaňová jídla, která si můžete ugrilovat. A když už bude váš zahradní gril v běhu, můžete si ugrilovat oběd a protáhnout to na večeři s kamarády. Nezní vám to jako ideální prožití svátečního dne?

snídaně na grilu

Nabídneme opravdu širokou škálu chutí, ingrediencí a barev. Chceme, aby si z nepřeberného množství receptů na grilování vybral opravdu každý. Ráno by se mělo stát oblíbenou částí dne, na kterou se budete těšit a nebudou vás muset z postele tahat násilím. Snad se nám to podaří.

Grilovaný grep s horkým medem

Začneme něčím lehčím pro ženy i muže, pro vegetariány i masožravce. Grep rozdělte na dvě půlky, posypte ho cukrem krystal. Grilujte ho rozřízlou stranou na roštu, na střední teplotu, dokud cukr nezkaramelizuje. Pokapejte ho ještě horkým medem.

Katalánský rajčatový chléb

Chuťové buňky máme nastartované a můžeme se pustit do dalšího chodu. Toto jídlo je, jak název napovídá, inspirováno španělským jídlem a atmosférou jižních evropských států. Na recept si vyberte ověřená šťavnatá rajčata, rozkrojte je napůl a dejte si je zatím stranou. Oloupejte si větší stroužek česneku a rozkrojte napůl. Na grilu si opečte 4 plátky oblíbeného chleba, stačí 2 minuty každou stranu. Jednu stranu chleba potřete česnekem a položte na ní půlku rajčete. Pokapejte olivovým olejem a osolte. Fajnšmekři si ještě navrch můžou dát šunku nebo slaninu nebo i plátek sýra...to už záleží na vaší chuti.

Avokádový toast

snídaně na grilu

Tato mňamka může nadělat trochu problémy. Objevují se informace, že některé suroviny nelze sehnat, protože to nejsou lokální potraviny. Patří sem právě i avokádo. Ale jestli máte vlastní zásoby nebo se vám dokonce podařilo avokádo vypěstovat, nebude pro vás tento recept problém. Avokádo si rozmixujte a ochuťte, jak to máte nejraději a touto směsí potřete grilovaný toast nebo opečený plátek oblíbeného chleba.

Quesadilla se slaninou, fazolemi a vejcem

Tohle je snídaně pro opravdové fajnšmekry a hladovce. Možná bude lepší, když si tento recept uděláte k pozdní snídani nebo rovnou k obědu. Ale pokud budete mít na tyto výživné přísady chuť hned po probuzení, nestyďte se a dejte si je rovnou k snídani. Ne nadarmo se říká, že snídaně je základem celého dne. A tato snídaně to splňuje bohatě!

Grilované koblihy s polevou

Koblihu s polevou si nechte na grilu hezky prohřát a pak ji překrojte a pomažte třeba nutelou nebo marmeládou, které se následně hezky roztečou.

Grilovaná vejce s prosciuttem a parmezánem

Krásně křupavé prosciutto s volským okem na křupavém opečeném toastu, to je kouzla tohoto receptu.

Palačinky

palačinky na grilu

Ano, je to tak na grilu si můžete udělat i palačinky a jsou úžasné. Nejlepší s nutelou, nebo ne, lepší budou s oblíbenou domácí marmeládou třeba od babičky. A pokud máte rádi trochu Ameriky, tak zkuste tradiční javorový sirup.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.