Recenze plynového grilu Napoleon Rogue 525

Na první pohled normální plynový gril, na kterém není nic zvláštního. První pohled ale občas klame. Je tomu tak i u tohoto plynového grilu Napoleon nebo je to opravdu jen normální nudný plynový gril? Přečtěte si naši recenzi a dozvíte se vše - od vybalení z krabice až po finální výsledek.

Chytrý design

Chytrý design - Plynový gril Napoleon Rogue 525

Při prvním otevřením na Vás vykoukne návod. Řeknete si - obyčejný návod - dáte stranou a začnete vyndavat věci z krabice ven. To je ale velká chyba, v návodu je totiž popsáno i umístění jednotlivých komponent v balení a vy je tak nebudete muset zdlouhavě hledat po celé zahradě. Další výhoda je, že se z plánku dozvíte, že nemusíte vyndavat úplně všechno a zbytečně se namáhat. Já jsem si toho plánku samozřejmě všiml až pozdě a tak jsem se zbytečně namáhal.

Pěkně šroubek po šroubku

Šroubek po šroubku - Plynový gril Napoleon Rogue 525

Gril je v krabici víceméně celý rozložený, budete si teda všechno poskládat sami hezky podle návodu. Naštěstí je dostatečně přehledný a montáž zvládne úplně každý. Občas se může samozřejmě stát, že budete zmateni, při troše přemýšlení však problém rychle vyřešíte. Díry jsou předvrtány krásně, samořezné vruty do nich přesně pasují a sešroubování jednotlivých dílů není náročné. Stačí obyčejný křížový šroubovák, popřípadě šroubovák, který je přibalený od výrobce v balení. Příjené překvapení, nářadí nebývá samozřejmostí!

Kolečka dobrá, ale...

Kolečka dobrá, ale - Plynový gril Napoleon Rogue 525

Plynový gril Napoleon Rogue 525 je vybaven čtyřmi malými kolečky, všechny jsou bržděné. To je samozřejmě krásné, bohužel jsou však na kolečkách kromě brzd takové divné špičaté věci, které se při pohybu zasekávají o každou drobnou nerovnost a vy se buď o gril pěkně narazíte nebo si naopak utrhnete ruce. Záleží, jestli ho tlačíte nebo táhnete.

Boční stolky překvapivě bytelné

Boční stolky bytelné - Plynový gril Napoleon Rogue 525

Montáž bočních stolků je až překvapivě jednoduchá a přímočará. Prostě stolek vezmete, zasadíte do připravených děr a pak jednoduše zajistíte. Stolek s bočním vařičem se instaluje stejně, jediný rozdíl je, že se musí připojit plynová hadice a drátek na elektrické zapalování bočního hořáku. Ten se výborně hodí pro přípravu příloh k pokrmům nebo omáček. Vše je snadné, tady jsem žádný problém neobjevil.

Hezký zvlněný rošt

Zvlěný rošt - Plynový gril Napoleon Rogue 525

V grilu je umístěn speciální zvlněný rošt. Ten udrží více tepla a na steaku Vám vytvoří dokonalou mřížku. Sice bude vlnitá, ale bude. Rošt je litinový a snadno se čistí grilovacím kartáčem, není potřeba se bát jeho poškrábání. Jenom je potřeba ho čistit, když je ještě teplý, jinak to je zbytečně náročné.

Pěkný zahradní doplněk, avšak nic speciálního

Gril Napoleon Rogue 525 je designový plynový gril, který se bude krásně vyjímat na jakékoli terase. Bude se tam všas vyjímat úplně stejně i jakýkoli jiný, stejný gril. Na grilu Napoleon Rogue 525 není kromě snadné montáže nic jiného než na jiném plynovém grilu. To je trochu škoda.

Výhody

  • Výborná přehlednost krabice
  • Snadná, přímočará montáž bez jakýchkoli zádrhelů
  • Přívětivá cena

Nevýhody

  • Malá kolečka s plastovými špičkami, které akorát překáží
  • Musíte montovat úplně každou drobnost
  • Ničím se neliší od konkurence
počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.