Recenze pizza pece Solo Stove na plyn

V průběhu léta se u nás objevila novinka v podobě pece na pizzu od výrobce Solo Stove, jehož nerezová ohniště byla naprostým trhákem minulých Vánoc. Neváhali jsme ani chvilku, zadělali těsto a připojili pec k plynové láhvi.

Pec je na plyn a její velkou předností je tedy vysoký výkon, díky kterému to není pouze sezónní záležitost. S pizza pecí Solo Stove si můžete svou pizzu vychutnat v každém ročním období a hotová bude za cca 3 minuty. Čtete správně, pizza bude upečená za 3 minuty. Pár pizz jsme si v ní upekli.

recenze pizza pece solo stove na plyn

Ale pojďme pěkně od začátku. Nejdříve jsme vybalili pec z krabice. Nebyla to složitá operace. Pec jednoduše vyjmete z pevné kartonové bedny a položíte ji na stůl.

recenze pizza pece solo stove na plyn

Doplníte do ní dva půlkruhové kordieritové pizza kameny. Ještě k vlastnostem pizza kamene - pevný kordieritový pizza kámen rovnoměrně rozvádí teplo a uvolňuje páru, čímž zajišťuje křupavou kůrku prakticky na jakékoliv dobrotě.

recenze pizza pece solo stove na plyn

Dalším úkonem je připojení PB lahve k pizza peci pomocí připojovací sady. Budete k tomu potřebovat několik klíčů a šroubovák pro pevné uchycení hadice ke kovovému trnu na zadní straně pece. Z druhé strany našroubujete na láhev a klíčem zlehka dotáhnete.

recenze pizza pece solo stove na plyn

A teď k samotnému zapálení a regulaci teploty uvnitř Pizza pece.  Jednoduchým otočením regulačního knoflíku doleva z pozice Off zažehnete jiskru. Stejně snadno jako doma na plynovém sporáku. Otáčením regulačního knoflíku můžete také regulovat plamen od slabého až po silný.

recenze pizza pece solo stove na plyn

Držák na sirku se skvěle hodí, když náhodou nebude fungovat zapalovač Piezo. Je teleskopický a pohodlně s ním zažehnete plamen uvnitř pece na pizzu. 

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Doba nahřátí pece na provozní teplotu je do 15 minut, ale samozřejmě hodně záleží na venkovní teplotě. Je nutné mít zcela otevřenou láhev a také dostatečně plnou. Ze zkušeností víme, že pakliže je PB lahev nedostatečně naplněná, pec se dostatečně roztopí pouze těžko.

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Možná menší nevýhodou je nutnost otáčet pizzu během pečení. Otvor velikosti 33 x 9 cm je ale dostatečně prostorný a s pomocí Solo Stove pizza lopatky pizzu naprosto snadno otočíte. Kromě pizzy můžete vyzkoušet i upéct chleba, slané nebo sladké koláče a třeba i mořské plody. Jistě přijdete i na další dobroty!

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Rozměry pece jsou taky fajn – šířka 53 cm, výška 38 cm a váha kolem 13 kg. To znamená, že ji bez problému přenesete tam, kam potřebujete. Do auta, na terasu, na balkon nebo si ji můžete vzít s sebou i do kempu.

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Na první pohled vypadá Solo Stove pizza pec jako pořádná designovka. Kulatý nerezový plášť nejen že vypadá skvěle, ale taky dlouho vydrží. Pec je vyrobená z kvalitní nerezové oceli 304, což znamená, že odolá počasí a nemusí se po každém použití schovávat do garáže.

Pokud nebudete pizza pec často používat můžete ji zabalit do ochranného obalu, který je součástí balení. Obal je na zatahovací šňůrku, díky které bude pevně držet na peci i při silném větru. 

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

A údržba? Taky pohoda! Díky nerezovému plášti stačí pouze pec občas otřít vlhkým hadříkem. Pizza kámen je potřeba čistit pravidelně – stačí nechat vypálit zbylé nečistoty nebo ho lehce seškrábnout špachtlí.

Co říci na závěr? Kdo hledá kvalitního pomocníka specializovaného zejména na pizzu, nebude zklamaný. Po dostatečném nahřátí pizza pece vykouzlíte během půl hodinky pizzy pro hodně početnou rodinu nebo skupinu přátel. A navíc dokážete upéct skutečně výbornou pizzu, kterou by jste doma v troubě prostě neupekli.

Pec dosahuje teploty až kolem 400 ° C a více, takže to jsou skutečně potřebné teploty pro správnou italskou pizzu.

Pokud jsme vás stále ještě nepřesvědčili, navštivte nás v naší kamenné prodejně v Tachlovicích, kde si můžete pec prohlédnout a vyzkoušet na vlastní oči.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.