Recenze pizza pece REVOLVE s rotujícím kamenem

Léto je v plném proudu a k létu patří dobrá nálada, koupání, drinky a někdy také návštěva pizzerie. My ale nenavštívíme pizzerii ve vedlejší vesnici, nýbrž rozbalíme, předvedeme a zhodnotíme vlastnosti a funkčnost novinky v naší nabídce - pizza pece Revolve. Tato plynová pec vám umožní připravit si doma takovou pizzu, jako kdybyste ji právě jedli někde v Itálii. Tak jste připraveni? Už vás láká vůně pizzy? Pojďme na to!

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemNejdříve se pojďme podívat na to, jak zabalená k vám domů pec přijede a kolik času vám zabere její příprava než se budete moct pustit do samotného pečení. 

Celá pizza pec byla zabalená v přehledné papírové krabici s dobře vyztuženými rohy navíc pečlivě zabalená v polystyrenu a igelitu, aby během přepravy nemohlo dojít k jejímu poškození.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenem

V balení najdete samotnou pec se skládacími nožičkami, pečící kámen o průměru 33 cm a tři půlkruhové boční kameny. Dva z nich umístíte do pece, jeden slouží jako náhradní v případě poškození. Přeci jen se jedná o velmi křehký materiál a výrobce pamatoval i na tuto skutečnost. 

Abyste se hned po sestavení pece mohli pustit do pečení vaší oblíbené pizzy, krabice obsahuje vše, co budete potřebovat. 

Co obsahuje balení pizza pece Revolve:

  • pizza pec
  • pečící kámen o průměru 33 cm
  • 3x půlkruhový kámen
  • motůrek pro otáčení kamene uvnitř plynové pece na pizzu (3 AA baterie jsou součástí balení)
  • infračervený teploměr, díky kterému budete mít teplotu uvnitř pece stále pod kontrolou (2 AAA baterie jsou součástí balení)
  • pizza lopatka pro bezpečné vyjmutí rozpálené pizzy z pece
  • pevný obal v černé barvě, který poslouží jak pro přenášení pece, tak pro ochranu před prachem a deštěm
  • 7 originálních receptů na pizzu

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenem

V tomto případě by výraz montáž pizza pece trochu nadnesený. Jedná se víceméně o rozložení tří nožiček, vložení baterií do motůrku, připevnění motůrku do spodní části pece a vložení pizza kamenů na svá místa.

Asi nejsložitějším úkonem je připojení pece k propanbutanové láhvi pomocí připojovací sady (tu od nás dostane každý zákazník jako dárek k peci). Sestavení lopatky pak pro zabavení můžete svěřit vašim ratolestem. Lopatka se skládá ze tří částí: dřevěné násady, nerezové lopaty a šroubů s maticemi. Celá „montáž“ zabere jen pár minut. 

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemMotůrek, který zajišťuje plynulou rotaci keramického kamene při pečení, přichytíme ze spodní části pomocí čtyř silných magnetů. Jen nezapomeňte vložit 3 AA baterie, které motůrek pohánějí a jsou samozřejmě součástí balení.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemPřípravu pizza pece máme tedy zdárně za sebou a nyní se pojďme podívat, jak to celé funguje.

Plynová pizza pec Revolve s rotujícím kamenem je skvělou volbou pro všechny pizza žrouty. Rotující kámen o průměru 33 cm zajistí, že se pizza upeče rovnoměrně ze všech stran, aniž by jste ji museli ručně otáčet. Což je za nás naprosto fantastická vychytávka.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenem

Pizza pec se nahřívá pomocí propanu a díky tomu dosahuje pro pečení velmi vysokých teplot. Teplotu až 500° C dosáhne během pár minut a pizzu upeče za 3 – 5 minut.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemPec Revolve můžete ale využít pro přípravu i jiných lahůdek. Skvěle se hodí na pečení chleba, koláčů, masa, mořských plodů i zeleniny. Teplotu nastavíte velmi jednoduše otočným knoflíkem. Pomocí regulačního knoflíku a digitálního teploměru snadno ovládáte celé pečení a máte vše pod kontrolou.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemPec se může i docela snadno a pohodlně přenášet a ani cestování jí nevadí. Díky rozměrům a nízké hmotnosti je ideální na balkon, terasu nebo jí můžete vzít s sebou i na chalupu či do kempu. Praktický obal, který zároveň slouží jako přenosná taška, navíc pec ochrání před prachem, deštěm, nebo jinými nečistotami.

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemVrchní materiál pece je práškově lakovaná pozinkovaná ocel a nerezová ocel, která je vysoce odolná a při správné údržbě vydrží dlouho jako nová. Výrobce upozorňuje, že pec se před prvním použitím musí nahřát na maximální teplotu a nechat ji několik minut běžet naprázdno, aby se odstranily případné zbytky z výroby.

Ani údržba pece není nic složitého. Po každém pečení nechte pec vychladnout a pak ji utřete vlhkým hadrem. Pečící kámen čistěte suchým kartáčem nebo čistým hadříkem. Při méně častém použití nebo na cesty použijte již zmíněný obal. 

Recenze pece na pizzu REVOLVE s rotujícím kamenemCo říci závěrem?

Plynová pizza pec Revolve s otočným kamenem je výborná volba pro všechny, kdo chtějí doma připravovat a péci pravou italskou pizzu. Rychlé nahřívání, rovnoměrné propečení a jednoduché ovládání jsou hlavními přednostmi této pece. Pokud hledáte kvalitní a všestrannou pec, Revolve je ta pravá

počet hlasů: 4
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.