Recenze kempingových grilů Campingaz

V dnešní recenzi se zaměříme na grily Campingaz, které jsou vhodné na cesty, protože se jedná o mobilní kousky. Pokud tedy máte v plánu cestovat a chcete si večery zpříjemnit posezením u grilu, bez zdlouhavého rozdělávání ohně, jsou tito plynoví krasavci přímo pro Vás. Pojďme se tedy blíže podívat na kempingové grily Campingaz a něco si o nich říci, aby bylo jasné, který z nich se pro tu či onu situaci hodí.

kempingové grily campingaz

Campingaz Party Grill 400 Int a Campingaz Party Grill 400 CV

Jelikož jsou tyto dva grily svými vlastnostmi velice podobné, představíme si je společně a na závěr si řekneme v čem se liší.

kempingové grily campingaz

Výbava kempingových grilů Campingaz

kempingový gril campingazCampingaz Party Grill 400 Int

kempingový gril campingazCampingaz Party Grill 400 CV

Součástí obou grilů jsou dva rošty. Jeden mřížkovaný (na fotce v grilu) a druhý celistvý s teflonovou úpravou. Podle libosti je můžete měnit. Celistvý rošt, který můžete vidět na stole můžete použít z obou stran. Záleží, zda chcete, aby rošt měl vroubkovaný vzor, nebo hladký povrch.

kempingový gril campingaz

Gril také obsahuje víko, jimž můžete gril přikrýt, abyste uvnitř dosáhli vyšší teploty v grilu. Víko lze také použít jako pánev, pokud jej otočíte vzhůru nohama a položíte ho nad hořák, jak je tomu na obrázku.

kempingový gril campingaz

Po grilování můžete svou skromnou polní kuchyni uklidit do slušivého obalu, který je také součástí balení. Nejprve musíte vyndat veškeré vybavení uvnitř grilu, dokud vám nezůstane jen hořák viz. obrázek níže.

kempingový gril campingaz

Poté odmontuje nohy grilu, které následně složte do grilu tak aby vytvořily trojúhelník.

kempingový gril campingaz

kempingový gril campingaz

Následně naskládejte zpět veškeré vybavení, které jste vyndali a zajistěte víko grilu.

 kemingový gril campingaz

kempingový gril campingaz

Rozměry kempingových grilů Campingaz

Smontované grily jsou vysoké 42 cm a bez nožiček 24 cm. Šířka grilů je 32 cm. Pokud máte obavy, že se grily pronesou, tak je pusťte z hlavy. Grily váží jen 4,9 kg.

kempingový gril campingaz

Šířka roštů je 29 cm a grilovací plocha 660 cm2. Je tak dostačující pro grilování čítající až 5 osob.

kempingový gril campingaz

Rozdíly mezi kempingovými grily Campingaz

Hlavním rozdílem mezi těmito grily, je způsob přívodu plynu. Ke grilu Campingaz Party Grill 400 Int můžete použít 5 kg nebo 10 kg plynovou lahev, která je snadno dostupná, protože ji seženete na čerpacích stanicích. Musíte si ke grilu však dokoupit sadu pro připojení spotřebičů k PB lahvi. Aby bylo možné lahev ke grilu připojit, je potřeba počítat s dodatečnými náklady. Další cenou za snadnou dostupnost PB lahví je, že zabírají poměrně dost místa.

kempingový gril campingazCampingaz Party Grill 400 Int přívod plynu

Horší dostupnosti plynu se dočkáte, pokud si pořídíte druhého z páru, tedy gril Campingaz Party Grill 400 CV. Do toho je plyn přiveden za pomoci plynové kartuše CV 300 Plus nebo plynové kartuše CV470 Plus, které jsou k sehnání pouze v specializovaných prodejnách. To se dá ale vyřešit tak, že si nakoupíte kartuše do zásoby. Karuši pouze zacvaknete zespodu ke grilu, odpadám nám tak náklad za pořízení připojovací sady k PB lahvím.

kempingový gril campingaz

Campingaz Party grill 200

Posledním grilem této recenze je menší bráška dvou předchozích grilů, který se od nich odlišuje jak rozměry, tak výbavou. 

U grilu Campingaz Party grill 200 je výbava chudší než v předchozích případech. Součástí grilu je jen jeden teflonový rošt, který je uprostřed plný a po stranách děrovaný. Uprostřed něho tedy můžete grilovat menší kousky například nadrobno nakrájenou zeleninu a po stranách rozmístit větší kusy masa, u kterých nehrozí, že by vám propadly skrze rošt.

party gril campingaz

Namísto obalu výrobce gril dodává s plastovým víčkem, které také gril ochrání, ale pouze jeho horní část.

party gril campingaz

Pokud budete chtít přenést nebo schovat pod jeho plastové víko, stačím ho jako u předchozích dvou modelů zbavit nožiček, které umístíte k hořáku. I tento gril můžete po odstranění roštu využít jako vařič. V tomto případě už ale ešus či jiné nádobíčko sebou! 😉

party gril campingaz

Výhodou tohoto grilu je že váží pouze 2,84 kg, což je značný rozdíl oproti čtyřstovkovým modelům. Je také nižší. S nožičkami má 33 cm a bez nich dokonce jen 15,5 cm. Šířka grilu je 36 cm.

party gril campingaz

Průměr roštu není moc odlišný. Rošt má průměr 26 cm, nicméně výrobce deklaruje, že grilovací plocha je zde vhodná jen pro 3 osoby.

party gril campingaz

Stejně jako u Campingaz Party Grill 400 CV, gril využívá kartuše Campingaz, které naleznete v naší nabídce a které Vám při grilování nebudou překážet. I zde ovšem platí horší dostupnost oproti PB lahvím.

Shrnutí vlastností kempingových grilů Campingaz:

Campingaz Party Grill 400 Int

Snadno přenosný gril s pěknou výbavou a slušivým obalem, počítejte, ale s prostorem navíc, který je potřeba vyhradit pro PB lahev. PB Lahve jsou ale snáze dostupné než kartuše.

Campingaz Party Grill 400 CV

Má všechny výhody Campingaz Party Grill 400 Int + je plyn přiveden kartuší, která nezabere prostor navíc a obejdete se bez připojovací sady. 

Campingaz Party grill 200

Pro méně osob, s horší výbavou. Je však snáz přenositelný, má nižší cenu a funguje na kartuše, které při grilování nepřekáží. 

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.