Recenze grilu Weber Summit Charcoal Grill Center

Skutečný král všech kotlových grilů Weber Summit Charcoal Grill Center na první pohled nemá žádné nevýhody. Obrovský grilovací prostor, odkládací plocha vedle grilu jako kráva a veliký prostor pod stolkem na příslušenství. První pohled ale někdy klame, je tomu tak i zde? Jaké jsou jeho výhody a nevýhody a je to gril pro vás? Co dostanete za nemalou investici do zahradního doplňku? Přečtěte si naši recenzi, ve které půjdeme od vybalení z krabice až po konečný výsledek...

Krabice větší než paleta

Krabice větší než paleta - Weber Summit Charcoal Grill Center

Při prvním pohledu na krabici se pravděpodobně zděsíte. Krabice je větší než eurová paleta. Než jí otevřete, tak se klepete, jak dlouho bude muset trvat celá montáž grilu. Po otevření ale přijde úleva, celý stolek je již složený. Nebo to tak aspoň na první pohled vypadá. První krok v návodu je: převrať stolek na bok. To je trochu nezvyklé, když už je většina složená, proč bych ho měl otáčet. Později se ale ukáže, že je potřeba celou konstrukci vystužit spoustou menších plechových a kovových dílů, aby unesla těžký kotel a víko grilu. Na to si taky dávejte pozor, při vyndavání všech komponent z krabice jsou některé až překvapivě těžké.

Velká kolečka jsou nutnost

Velká kolečka jsou nutnost - Gril Weber Summit Charcoal Grill Center

Gril Weber Summit Charcoal Grill Center je opravdu obrovský. Až se bojíte jak s ním vlastně hnete. Naštěstí je konstrukce na jedné straně vybavena velikými kolečky, které manipulaci značně usnadňují. Na druhé straně jsou klasická malá kolečka, oproti ostatním grilům ale opravdu fungují. Jsou trochu větší a obě jsou vybaveny brzdou. Za mě bomba. Klasický Weber One-Touch systém Kotel je opatřen klasickým Weberovským One-Touch systémem, který značně usnadňuje čištění. To je výborné. Bohužel jsou na kotli pro upevnění plechové obruče pozůstatky kulatých držáků na nohy. Nechápu proč to ve Weberu nevymysleli nějak jinak, tohle je fakt hnus. Na první pohled si toho sice asi nevšimnete, ale když si toho všimnete, tak si toho nemůžete odvšimnout. Za tohle teda veliké mínus.

Pant s pružinou - už docela běžná věc

Pant s pružinou - už docela běžná věc - Gril Weber Summit Charcoal Grill Center

Víko je tak těžké, že je potřeba k jeho otevření pomoc od mechanismu s pružinou. Tento pant je připevněn tak, že se víko otevírá přímo dozadu, žádné výmysly s otevíráním šikmo do boku nebo takové blbosti. Tohle je opravdu supr, nedovedu si představit, že by nějaký drobný človíček několikrát za večer měl zvedat obrovsky těžké víko. Jsem opravdu rád, že Weber tenhle pant na kotlový Summit dal, není to ani taková opičárna a fakt to pomůže.

Komfortní grilování se vším všudy

Komfortní grilování se vším všudy - Gril Weber Summit Charcoal Grill Center

Kotlový gril Weber Summit Grill Center je vybaven, stejně jako jeho brácha bez stolečku, zapalováním pomocí plynové kartuše. To ze zkušenosti s tím druhým Summitem funguje výborně. Gril také umožňuje několik způsobů grilování. Kromě klasického přímého a nepřímého grilování, kdy maso odsunete mimo přímý žár a které na takto veliké grilovací ploše (61 cm v průměru) funguje opravdu krásně, je možnost i několika dalších vychytávek. Jednou z ní je možnost měnit výšku, ve které se nachází rozpálené brikety. Prostě přesunete palivový rošt o háček nahoru nebo dolů. Druhou je možnost úplně nepřímého uzení. K tomuto účelu je v balení i odstiňovač žáru, který dáte nad brikety a můžete ho různě otevírat nebo zavírat a měnit si tak způsob, jakým udíte. Povedené.

Výborné grilovací centrum pro každého, ale ne zadarmo

Gril Weber Summit Charcoal Grill Center

Pokud chcete grilovat na perfektním grilu na dřevěné uhlí, tak Summit Charcoal Grill Center je ideální volbou. Musíte být ale trochu masochista, který miluje grilování pro spoustu lidí nebo který rád experimentuje s různými způsoby grilování. Mínusů moc není, možná obrovské rozměry krabice, kterou rozhodně ve Fabii neodvezete a větší cena, která přesahuje 60 000 korun.

Výhody:

  • Obrovská grilovací plocha pro nasycení spousty nenasytných krků
  • Pant s pružinou výrazně usnadňující manipulaci s víkem
  • Relativně velká kolečka pro snadné přesouvání grilu
  • Velký výkon i odkládací plocha vedle a pod grilem
  • Termosonda ve víku s velikým ciferníkem

Nevýhody:

  • Cena
  • Krabice větší než EUR paleta a s tím související náročnější manipulace před složením
  • Na spodní straně kotle pozůstatky úchytů nožiček
počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.