Recenze grilů Weber Genesis - 2. díl (možnosti rozšíření roštů u modelu E-315)

Rádi grilujete na svém grilu Weber genesis E-315, ale chybí vám možnost udělat si cibulku a slaninu pro hamburgery na jeden zátah? Zajímá Vás, jestli můžete Váš grilovací rošt rozšířit o mřížku Sear Grate? V žádném případě se neobjedete bez litinové planchy? V tom případě se pusťte do následujících řádků.

Plancha je plná litinová deska, která má širokou škálu využití. Již zmíněná cibulka se slaninou, ovšem také grilování zeleniny nebo mořských plodů už nebude překážkou. Grilovací plochu si opravdu můžete uzpůsobit tak, aby vyhovovala přesně Vašim receptům a chutím.

Weber Genesis E-315 GBS se standartním roštem

Weber Genesis E-315

Kvůli konstrukci standartního grilovacího roštu není možné litinovou planchu Weber využít bez jisté úpravy. Klasický rošt obsahující vyndavací mřížku GBS je potřeba vyjmout. Plancha Vám zabere polovinu grilovací plochy, a druhou polovinu musíte zaplnit něčím jiným. Možnosti pro druhou polovinu roštu jsou dvě.

Na fotce níže je gril Weber genesis E-315 s jž vyjmutými rošty

Gril Weber Genesis E-315

První variantou je dokoupení litinového polovičního roštu, který se umístí vedle planchy

Luxusní plancha pro grily Weber Genesis

Druhou možností je litinová mřížka Sear Grate, která opět velikostí pasuje na polovinu grilovací plochy

Litinová mřížka Webe Sear Grate

Ve výsledku je možnost litinový rošt či Sear Grate u grilu Weber Genesis použít dvakrát vedle sebe, ale tam už osobně vidím nedostatečnou možnost kombinací a variant využíti.

Litinová mřížka Weber Sear Grate

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.