Recenze grilů Weber Genesis - 3 díl (možnosti rozšíření roštů u modelu EP-335)

Dnes si vezmeme do parády gril Weber Genesis EP-335. Tento gril se řadí mezi stabilně nejprodávanější modely, a spousta zákazníků se na nás obrátila s dotazem ohledně grilovací litinové planchy Weber a případné výměny roštů.

V základu se gril dodává s klasickým litinovým roštem vybaveným kulatou vyjímatelnou mřížkou GBS

Gril Weber Genesis EP-335

Toto řešení stačí většině běžných uživatelů, nicméně najdou se kuchaři i situace kdy potřebujeme něco trochu jiného. A na toto téma se dnes zaměříme. Litinové rošty jsou bez jakýchkoli problému snadno vyjímatelné z grilu. Na fotce níže vidíte náš gril Weber Genesis E-335 s odebranými rošty, a prostor vany je charakteristický díky svým flavorizérům.

Gril Weber Genesis EP-335

V případě že, klasický rošt s mřížkou GBS nevyužijete je jako první na ráně využití planchy. Plancha je velmi praktickou, řekl bych, i designovou záležitostí. Keramikou smaltovaná litina je perfektní při přípravě zeleniny a drobných kusů ryb, které by Vám jinak litinovým roštem propadly. Na své si dozajista přijdou milovníci anglické snídaně. Vajíčka se slaninou jsou jednoznačná delikatesa, kterou na planche snadno připravíte.

Plancha Weber na grilu Genesis EP-335

Vyvstává otázka co teď? Polovina grilovací plochy je zakryta planchou, ale co dát na druhou polovinu? Přesně v této velikosti nabízíme klasický litinový rošt Weber pro běžné grilování.

Litinová plancha Weber

Pokud se Vám klasická litina nezamlouvá, nezoufejte. Pro milovníky silných rare a medium steaků, nebo jedince, kteří jedí očima je v nabídce Weber litinový rošt Sear Grate, se kterým dosáhnete na grilovaných pokrmech pravidelné tenké mřížky.

Litinová deska Weber a litinová mřížka Sear Grate

Tato Sear Grate mřížka Weber se dá používat u grilu weber Genesis dvakrát vedle sebe. Ale tuto kombinaci bych doporučil někomu, kdo dělá steaky jak na běžícím páse.

Litinová mřížka Weber Sear Grate

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.