Přenosná udírna na ryby

Uzení je oblíbená činnost mnoha Čechů, a my se tomu nedivíme. Uzené maso a především čerstvě vyuzené ryby jsou jednoznačná mňamka, na které si pochutná celá rodina. Ryby je potřeba zpracovávat vždy co nejčerstvější, a to platí i pro jejich konzumaci. Uzenou rybu je ideální ihned sníst. Potěšíte Vaše chuťové buňky jako nikdy! A pokud jste shodou okolností i rybář není problém si přece kdykoli chytit rybu čerstvou. Ryby můžete udit v jakékoli udírně, kterou máte k dispozici. Ale ruku na srdce, kdo z Vás bude chytat desítky kilogramů ryb, aby zaplnil domácí zděnou udírnu po dědečkovi, kam běžně naskládáte celé prasátko. Velmi praktickým pomocníkem pro uzení ryb jsou proto udírny menších rozměrů a nejlépe přenosné. S takovouto přenosnou udírnou budete mít z Vašeho úlovku větší radost a když možnosti dovolí můžete si je vyudit rovnou na břehu rybníka nebo řeky. Po pořádném výkonu, pořádná odměna! A pak že láska neprochází žaludkem. K těmto zážitkům se budete bezpochyby rádi vracet.

Udírna na ryby

Ryby bez problému vyudíte v elektrické udírně nebo zmíněné zděné udírně. Vše se točí kolem toho, kolik ryb máte, udíte je hned u rybníka nebo doma a jak moc si uzení chcete usnadnit? Z nabídky přenosných udíren na ryby si určitě vyberete. Pro tento typ užívání jsme si oblíbili elektrické udírny. Elektrická udírna díky své izolaci a nízkým provozním teplotám připraví Vaši rybičku dokonale, a navíc velmi snadno co se týče uživatelského ovládání. Při uzení ryb nesmíte opomenout základní pravidla. Jak jsme si již řekli, ryby udíme co nejčerstvější. Rybu je potřeba správně připravit pro uzení. Můžete ji zavěsit a vyudit v celku nebo ji lze naporcovat ať už na filety nebo sympatičtější podkovy. V tomto případě, ale už je potřeba udírny, která disponuje rošty což právě u elektrické udírny není žádný problém. Stejně tak se dá strčit do udírny jakýkoli úlovek. Pokud by Vám někdo řekl, že úhoři se neudí, vůbec ho neposlouchejte. Jedná se o naprostou delikatesu. Cokoliv z Vašich úlovků zahrnuje Váš jídelníček je také možné vyudit a pochutnat si ještě více. Jestliže už máte ryby zavěšeny v udírně, nezapomínejte, že uzení ryb je poměrně rychlá záležitost, není tedy třeba u toho trávit celé dny. Uzení hravě zvládnete v několika hodinách. Důležitý faktor je slanost ryb. Ryby před uzením nasolíme nebo naložíme do láku, ovšem při uzení studeným kouřem se ryba stane velmi slanou někdy až nekonzumovatelnou. Někomu to může vyhovovat, ale většina lidi, se kterými jsme o tom mluvili dává přednost uzení teplým kouřem.

Udírna na ryby

Přenosné elektrické udírny jsou v několika velikostech i provedeních. Menší udírny pohodlně naložíte do kufru auta, větší udírny už pouze do více prostorného kombíku. Pak Vám mohou dělat nepostradatelného společníka třeba do kempu, k rybníku, nebo i na chatu. Přenosné udírny na ryby máme aktuálně od dodavatelů Bradley a Borniak. Manipulace s těmito udírnami je snadná. Jakmile jednou naplníte zásobník na štěpku nebo udící brikety, nemusíte se již o nic starat. Na ovládací jednotce navolíte dobu uzení a požadovanou teplotu. Toť vše! Perfektní makrely a pstruzi kdykoli budete chtít. Elektrické udírny jsou standardně vybaveny rošty, naporcované ryby se Vám proto budou udit velmi pohodlně. Možnost použití háčků samozřejmě zůstává a je jen na Vás, jak ji využijete. Ať už se rozhodnete pro jakoukoli variantu, jen těžko s těmito udírnami uděláte chybu. Uzení ryb patří mezi jednoduší úkony a zvládne je i úplný nováček. Pro zajímavější chuť se k uzení ryb používá dřevo ovocných stromů. Pozor, aby bylo dobře vyschlé a obsahovalo co nejméně chemických postřiků. Osobně máme vyzkoušenou olši a ta je pro ryby naprosto bombastická.

Přenosná udírna na ryby

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.