Jak si užít podzimní grilování?

Podzim už se přihlásil v plné síle hned na začátku září. Na příští týden se ale chystejte, dělejte si zásoby a zvěte kamarády, protože se blíží naprosto úžasné teplé dny, které slibují hezké zážitky z podzimní přírody plné barev a vůní zrajícího ovoce a tlejícího listí. Dáme vám několik tipů, jak si podzimní grilování užít a na nic nezapomenout.

kamado gril monolith

1. Využijte poslední teplé dny k setkání s přáteli

Před námi jsou sice ještě teplé dny, ale těch už bohužel asi tolik nebude. Čekají nás spíše studené podzimní a zimní dny, tak si ještě to podzimní grilování užijte a sezvěte rodinu a kamarády. Ani snad nebudeme připomínat, že tu stále řádí koronavirus a je jen otázkou času, kdy budou zakázány větší akce pro větší skupiny lidí. Využijte tedy i toho, že při grilování můžete být venku na čerstvém vzduchu a trochu tak eliminovat možnost nakažení. Na podzim jsou ještě takové teploty, při kterých můžeme být venku, aniž bychom nastydli. Případně se stačí zabalit do deky nebo se více obléct.

2. Využijte grilování k povídání

Při podzimním grilování se všichni přirozeně a intuitivně shromáždí kolem zahradního grilu a teplého jídla, což je skvělá příležitost si se všemi popovídat a probrat témata, která se za léto nahromadila. Proberte letní dovolené a tábory vašich dětí. Teď už můžete zabrousit i na taková témata, jako začátek školního roku vašich dětí a v těchto dnech i další nástup koronavirové epidemie. Ale určitě najdete i příjemnější témata a čas kolem grilu si užijete.

3. Podzimní chutě

Pizza na grilu

Zkuste trochu změnit i chutě grilovaného jídla a použijte grilovací koření, které bude navozovat právě ten podzimní čas. Grilujte zeleninu, která vám dozrává na zahrádce - dýně, brambory, zelí, mrkev a rajčata. Už jen to bude velká změna oproti letnímu grilování, které se zaměřuje na lehčí chutě a vůně. Podzim je takový zemitější a kouřový.

4. Rozšiřte si obzory

Na podzim stejně jako během celého roku samozřejmě můžete grilovat steaky, kuřecí maso a párky nebo klobásy, ale na podzim máte jedinečnou šanci grilovat trochu jinak, protože je čas sklizně a všeho je kolem dostatek. Podzimní chutě a vůně se skvěle hodí například k jehněčímu a kozímu masu. Nebraňte se tomu a zkuste to. Pokud ale nejste úplní experimentátoři, zkuste alespoň libové vepřové kotlety.

5. Divoké dekorace

Užijte si podzim se vším všudy a místo grilování si i stylově vyzdobte. Podzim to jsou barevné listy, žaludy, houby, ježci, veverky atd. Pokud nejste přílišní tradicionalisté, zkuste si vydlabat dýni a vyrobte si stylové lampičky. Mimochodem světýlka, oheň a lampiónky k podzimnímu grilování taky patří.

6. Jděte ven

Grilovat můžete na vlastní zahradě, dvorku nebo si užít grilování na balkoně. Pokud nemáte zahradu plnou stromů, zkuste využít tohoto barevného období a vyrazte s grilem a přáteli do parku nebo prostě někam do přírody. Příroda teď hraje všemi barvami a je to radost být venku. Věřte nám, že takové grilování dlouho nezapomenete. Dávejte ale pozor na oheň, abyste něco nezapálili!

počet hlasů: 2
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.