I vegani můžou grilovat

Vegani jsou obecně považováni za zdravě stravující se lidi. No, a dlužno říct, že mezi lidmi, kteří mají velice rádi maso a grilování, jsou považování za hodně divné lidi. Možná taky patříte mezi ty, kteří považují spojení grilování a veganství za naprostý protimluv. A možná jste vegani a nikdy by vás ani ve snu nenapadlo, že byste si mohli něco veganského ugrilovat.

Grilování do nedávna nebylo považováno za zdravý způsob přípravy jídla. Ale tento názor už byl několkrát vyvrácen. Nové moderní typy grilů umožňují takovou přípravu jídla, při které nedojde k žádnému problému a potraviny jsou naprosto zdravé a přitom chutné. Griluje se zelenina, mořské plody,ryby, ovoce...téměř cokoliv vám přijde na mysli.

Vegani sami o sobě jsou velice vynalézaví a dokážou vytvořit pochoutku z potravin, které nejsou produktem živočišného původu. Zní to až neuvěřitelně, ale je to možné a možná byste byli překvapeni, jak veganská jídla chutnají skvěle. Vegani si musí poradit s mnoha úskalími a nemají tak na výběr jako my a tato nouze z nich dělá mistry kuchyně a mnohé bychom se od nich mohli i naučit.

První rada zní: Nenechte se odradit názvy jídel z veganského jídelníčku! Ruku na srdce, dali byste si burger z polenty, kdyby byl nabízen na jídelníčku? Asi ne, že?! Ale když se budete pídit dál, zjistíte, že kromě polenty je složení houby, fazole, cibule s pousta bylinek. To všechno zamíchané a rozdělené na placky a opečené. Je to prý delikatesa, kterou můžete doladit papričkami jalapeňos nebo avokádem.

Pečené sladké brambory s olivovým olejem, zabalené v alobalu a opečené na grilu. Servírují se se sojovým jogurtem nebo pažitkou. Nebo veganská varianta pečených kuřecích křidélek z květáku s veganským vínem nebo veganským pivem.

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.