Hot dog ? Hot Dog !

Kdo by neměl rád hot dog? Samozřejmě všichni víme, že nejde o nejzdravější jídlo, ale pokud máme hlad a pohybujeme se například na nějakém trhu nebo jiné společenské akci, často sáhneme právě po párku v rohlíku, který se na těchto akcích objevuje stejně často jako grilované kuře nebo klobása. A hlavně ho máme všichni rádi hlavně od dětství. Rodiče nám ho kupovali, protože vzhledem k jeho formě se dal jednoduše jíst a míta ušpinění nebyla tak veliká jako u jiných jídel.

Hot dog nepatří mezi gurmánské grilovací speciality, o to více jimi ale uděláte radost právě dětem a nebude vás to stát tolik úsilí. My vám teď chceme představit několik variant tohoto jídla, které by vás mohly obměkčit a přimět vás vzít tuhle pochoutku na milost, i když třeba nejste zrovna jejím milovníkem!Hot dog na grilu

Během let se párek v rohlíku změnil a to hodně. Vždyť už existují i speciální prodejny, které v jídelníčku nabízí pouze různé varianty hot dogů. Základem každé varianty je speciální omáčka nebo příloha. Ale nejdůležitější částí je samozřejmě párek. A abychom měli jistotu, že máme to nejlepší z nejlepšího, měli bychom pozorně číst složení párků. Ty nejlepší jsou buď pouze z hovězího masa nebo alespoň z podstatné části! Měli bychom se vyhýbat takovým těm párkům, které obsahují pouze malou část masa! Někteří dokonce říkají, že párek vyrobený pouze z hovězího masa chutná jako steak, jen má trochu jiný tvar?!

Kouzlo přípravy párku v rohlíku spočívá i v tom, že když dojde na nejhorší, nemusíme potřebovat ani gril. Párek v rohíku můžeme jíst celý rok bez ohledu na počasí a jiné vlivy. Párek do rohíku si totiž můžeme ugrilovat, uvařit ve vodě nebo upéct v troubě. Je to jednoduché jako facka. Párek v rohlíku můžeme mít během několika málo minut. Na grilu se nejlépe připravují na středních teplotách, měli bychom je hlídat a po pár minutách je otáčet, aby se nám z jedné strany nepřipálili. Párek jednoduše uvaříme v hrnci s vodou a do předehřáté trouby dáme párky na plech a za pár minut je hotovo.

Chicago párek v rohlíku

Tento typ hot dogu je unikátní a my vás ho teď naučíme. Historie tohohle párku sahá až daleko do americké historie za americké hsopodářské krize, kdy byl hot dog jídlem chudých a dal se pořídit za niklák. Tenhle hot dog nabízí mnoho protichůdných chutí, které dohromady tvoří geniální chuť. Je to hot dog se spoustou zeleninové oblohy s cibulí a rajčaty. Celé se to zabalí do rohlíku posypaného mákem a solí. Mělo by to vypadat tak, že na jedné straně párku jsou dva plátky rajčete a na druhé v kopru nakládaná zelenina. Nahoře na párku umístíme hořčici a na ní nakrájenou cibulku na kostičky, sladkou omáčku a pár nakládaných papriček. Ještě to můžeme dozdobit lehkým celerovým salátem a pak konečně servírovat.

Crab Mac se sýrem

Tenhle párek je trochu jednodušší na přípravu než ten chicagský, ale zároveň složitější pro své ingredience. Jeho chuť závisí na dvou základních ingrediencích: sýru a krabím mase. Na tenhle párek si kupte sýrové makarony a v sekci mořských živočichů krabí maso. S rohlíkem si nemusíme dělat hlavu, prostě si vyberte ten, který máte nejraději! Připravený párek dáme do rohlíku na něj dáme sýrové makarony a úplně navrh krabí maso. Celou chuť ještě podtrhne, když to celé pokapeme krevetí omáčkou!

Jihozápadní hot dog

V tomto recepru na párek v rohlíku se spojuje avokádo a salsa. Jednoduše rozpulte avokádo a vyndejte z něj pecku. Na jednu stranu párek dejte nakrájené plátky avokáda. A druhou stranu zaijte salsou a navrch dejte jalapenos. Nejlepší je tenhle hot dog, když jsou všechny ingredience čerstvé. Těch receptů je samozřejmě mnohem víc. Specialisté na uzeniny jsou především Němci. Tak si najděte ten svůj nejoblíbenější nebo si ten nejlepší párek sami sestavte z ingrediencí, které máte rádi... Už se vám sbíhají sliny? Tak rychle do obchodu pro párky!!! A dobrou chuť!

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.