Co grilovat pro menší skupinu lidí?

Je to paradox, ale většinou nemáme problém ugrilovat jídlo třeba až pro 20 lidí, ale když přijdou čtyři kamarádi, nevíte si rady. Standardně jsme totiž zvyklí stát u zahradního grilu celý večer. Jak tedy grilovat pro menší počet lidí? Co si připravit? Na co si dát pozor? A naopak co není třeba řešit? Udělejte si jednou klidnější večer a pro jednou si sedněte mezi přátele.

Steak s kostí a kaší ze sladké papriky na grilu

Grilovaný steak

Pokud připravujete steak pro menší skupinu, nebo jen pro dva lidi, stává se z toho hned svátečnější jídlo. Něco, co se nevaří každý den. My jsme zvolili tento recept záměrně, aby přesně toto evokoval. I když asi zvládáte steaky levou zadní, udělejte si čas a užijte si toto jídlo plnými sousty, v příjemné intimní atmosféře.

Řecké grilované krevety

Krevety na grilu

Toto jídlo je určené pro milovníky grilovaných mořských plodů, pro ty, kteří nevyhledávají velkou flákotu masa, ale raději si vyzkouší něco více exotického s nádechem dalekých mořských břehů. Důležité je také navodit tu správnou atmosféru s hudební kulisou a dobrým vínem, které se hodí k danému jídlu.

Grilované vepřové kotlety naložené v cidru

Kotlety na grilu

Tady máte příležitost naučit se připravovat vepřové kotlety zase trochu jinak a na jiný způsob. Vepřové kotlety naložené v jablečném cidru zůstávají krásně šťavnatého, což určitě oceníte vy i vaši hosté. Kotlety naložte šest hodin před zahájením grilováním a počítejte s tím, že kotlety budou potřebovat alespoň hodinu, než budou servírované. Nejde o nijak složitý proces, výsledek vás ale příjemně překvapí.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.