Šest jídel které Vás na grilu překvapí

Na gril si můžeme dát téměř cokoliv. To zase není taková sranda, ale pravdou je, že ne všechno se z grilu potom dá jíst. Určitě už jste sami na grilu zkoušeli lecos. Možná když večer pokročil a gril byl pořád rozpálený, napadlo vás, že byste mohli ugrilovat něco speciálního a překvapit tak kamarády nebo rodinu.

Podle kalendáře je ještě zima, ale grilovat se dá stále. A pokud negrilujete, měli byste si už pomalu oprášit oblíbené recepty a případně zakomponovat něco nového, abyste grilování trochu vyšperkovali. My jsme tady se šesti tipy, které určitě překvapí nejen vás.

Broskve

Možná si říkáte, že broskve zase taková rarita nejsou a možná byste na ně přišli sami. Dlouho byla broskev součástí speciality našich restaurací, kuřecímu plátku s broskví, což se nabízí turistům a s lehkým úšklebkem se čeká, jak se na to bude tvářit. Nezatracujte ale broskve, jsou opravdu velmi dobré k masu a k letním teplotám se skvěle hodí. A pokud nebudete mít odvahu je grilovat, dejte si je po grilování jako skvělou sladkou tečku.

Broskve se skvěle hodí se svou šťavnatostí a sladkostí k vepřovému a rybám. Zkuste například lososa s broskví, možná budete překvapeni.

Hlávkový salát
Ano, čtete dobře, opravdu chceme grilovat hlávkový salát. Nespletli jsme se a nepředběhli se v menu se salátem. Nutno říct, že ne všechny druhy hlávkového salátu se hodí. Určitě se nemusíte bát využít při grilování římský nebo ledový salát, ty se skvěle hodí jako náhrada za špenát, pokud není k dostání nebo jsme na něj zapomněli. Tyto druhy salátu se hodí proto, že dokážou čelit vysokým teplotám a dokáží si udržet strukturu a chuť,i když budou lehce osmahnuté. Zkuste si ugrilovat například klasický Cesar, je to lahůdka.

Pizza
Pizza se například v Americe griluje celkem často a pravidelně, ale k nám se tento trend ještě tolik nedostal. Nebudeme si hrát na nějaké objevitele, určitě o grilování pizzy slyšel leckdo z nás, ale ruku na srdce, už jste si to i vyzkoušeli? Zkuste to letos, zařaďte do oblíbeného jídelníčku i pizzu a věřte, že děti hodně potěšíte. Udělejte si třeba grilování v italském stylu s grilovanou pizzou a grilovaným Cesar salátem.

Artyčoky
Artyčok je pro nás ještě trochu exotická zelenina. Na českých pultech se objevuje jen vzácně a pouze když je sezona. Artyčok je podobně jako třeba chřest jarní zeleninou, která se skvěle hodí k masu, úžasně pomaloučku polehoučku nastartuje naši novou sezonu grilování. Zkuste ho, možná v něm získáte nového partnera a novou oblíbenou potravinu. K artyčoku, stejně jako ke chřestu, se skvěle hodí omáčky na bázi lehké holandské omáčky.

Francouzský toust
S novými chutěmi a jídly tak trochu cestujeme po světě. Nabídl jsme vám potravinu z Čech, byli jsme v Itálii a teď zavítáme do země všech gurmánů, do Francie. Tentokrát nebídneme klasickou francouzskou pochoutku, kterou si Francouzi dávají ke slavnostní například nedělní snídani. Není to úplně dietní jídlo, ale to se ke grilování skvěle hodí, ne? Gril nám pomůže získat na tétopochoutce dokonale křupavé okraje. K toustu se krásně hodí čerstvé jahody nebo maliny...už se vám taky sbíhají sliny?

Dezerty
A když už jsme došli až ke sladkostem, proč si rovnou neugrilovat i dezert? Ano, opravdu to jde! Zkuste letos překvapit a nahradit takové klasiky jako je zmrzlina nebo šlehačka s ovocem. Na grilu můžete připravit klasické americké cookies nebo nějaký koláč. Nabídka je opravdu nepřeberná, na grilu uděláte lecos.

Doufáme, že jsme vás inspirovali a u grilu si letos trochu zaexperimentujete!

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.