Recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Recenze robota na čištění grilu grilů GrillbotČištění grilu nikdy nebyla a asi nikdy nebude extra záživná záležitost. Připečený omastek, kousky masa a tuku – to všechno se na roštech každého grilu běžně najde. A když máte ještě gril na dřevěné uhlí, přidejte k tomu špínu a saze které se na roštu ze spodu nachytají . Takže chytrou hlavu napadlo si tuhle práci usnadnit a svěřit jí technice. Robotovi na čištění grilu. Říkají mu grillbot. Ale je to opravdu taková výhra, jak se líčí ?

Červená želva na grilu

Samotný grilbot je vlastně taková malá , v našem případě červená kulatá věc, v průměru něco málo přes dvacet centimetrů . Kdyby mi neřekli, že se jedná o věc kterou se čistí gril, asi by mi to nenapadlo. Ze spodu má tahle věcička tři mosazné kartáče, které jednak zajišťují pohyb robota po grilovacím roštu, a druhak samozřejmě při pohybu rošt čistí

Recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Žádný kabel do grilu nevede

Docela překvapení bylo, jak je řešené napájení. Nehledejte žádný kabel , ale ani žádné tužkové baterie. Grillbot má v sobě zabudovaný vlastní dobíjecí akumulátor, který se nechá opakovaně dobíjet přibalenou nabíječkou. U nás robot absolvoval několik čištění , odhadem tak hodinu čistého provozního času, a dobít nepotřeboval. Déle jsme ho nezkoušeli, ale tipujeme že na běžný provoz nebude výdrž akumulátoru provozní překážkou.

Recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Ovládání je v pohodě

Žádné složité displeje, žádná složitá nastavení přes mobilní aplikaci – jako je to třeba u nového I-grilu od Webera. Jeden čudlík, jeden malý displej, na něm tři možnosti nastavení délky čištění. A to je celé. Návod není potřeba – prostě dáte na gril, nastavíte si 10, 20 nebo 30 minut a pustíte. To je celý, super.

Pohyb na grilu? Kulečníková koule !

Nečekejte od zařízení nějaký sofistikovaný pohyb po grilovacím roštu. Tahle věc v sobě nemá žádný GPS lokátor ani si nepamatuje kterou část grilu už čistila a kterou ještě ne. Prostě a jednoduše naráží jako kulečníková koule na stěny grilu, odráží se od nic a takhle pořád dokola, dokud jí nevyprší časový limit který při spuštění zvolíte. Jednoduché a zcela funkční řešení. Dejte si pozor, aby vám grillbot z grilu neutekl. My jsme ho zkoušeli na grilu Master Touch od Webera, a tam se pohodlně zabrzdí o stěnu kotle grilu. Jestli ho ale budete používat třeba na plynovém grilu, ten čelní hranu mívá obvykle ve výšce vlastního roštu. A tady robot určitě nezabrzdí, a pokud nebude mít zavřené víko, vypadne ven. Tělo robota je z plastu, jestli by pád z metru na dlažbu vydržel jsme nezkoušeli

Recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Jak to čistí?

Dobře. Přes naše očekávání že to bude zase nějaká marketingová kravina musím říct že to funguje. Grilbot za dvacet minut vyčistil rošt grilu docela slušně. Respektive líp bych ho kartáčem nevyčistil. Protože mi to nebaví, ale tahle věcička to má v popisu práce. Ve srovnání s běžným kartáčem na čištění grilu to teda funguje docela slušně. Vadou na krása je ale hluk. Spíš teda by se dalo říct kravál. Samotný robot je docela tichý, ale jak pořád naráží na stěny grilu , je to rána za ranou a nejde to přeslechnout. Navíc kotel grilu, v tu chvíli zavřený, docela duní, a nic příjemného to fakt není.

Recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Shrnutí recenze robota na čištění grilu grilů Grillbot

Výhody :

  • snadné a jednoduché ovládání
  • rošt vyčistí docela slušně
  • dobrá výdrž akumulátoru a dobijení

Nevýhody :

  • cena – asi 10x dražší než velký kartáč na čištění grilu
  • hluk – opravdu se nedá přeslechnout
  • budete za lenochy co nevezmou ani kartáč do ruky

Děkujeme Sašovi za půjčení :)

 

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.