Zlatý poklop pro Bar-B-Kettle

Ve světe fotbalu bývá na konci každého kalendářního roku zvykem vyhlašovat nejlepšího fotbalistu světa za uplynulý ročník. Touto zvyklostí jsme se inspirovali i my a rozhodli jsme se vyhlásit nejlepší (rozuměj nejprodávanější) gril za rok 2017. Tipnete si, kdo se stal v našich dvou prodejnách Weber World v Tachlovicích a na Harfě absolutním vítězem?

 

Kotlovým grilům vládne král chuďas

Na začátku letošní sezóny při pročítání popisků jednotlivých kotlových grilů by asi nikoho nenapadlo, že se absolutním a nezpochybnitelným vítězem stane právě malý, od uhlí věčně umazaný Bar-B-Kettle 47 cm. Není divu. Díky sporé figuře je skladný a díky takřka neexistující technice se ho naučí ovládat i naprostý začátečník. Což nejsou zrovna atributy zaručující první místo v tabulce. Realita je ovšem taková, že i přes všechny tyto skutečnosti, je Bar-B-Kettle absolutním vládcem prodejnosti. Čím to může být? Vzhledem ke kvalitám konkurence musíme vycházet z fotbalové logiky, že hlavní roli v triumfu Bar-B-Kettle sehrály peníze. Nemyslím teď ale peníze maskované jako jablka nebo sladkovodní ryby, ale peníze, za které si může našinec Bar-B-Kettle pořídit. A v této disciplíně se přední grily na malý Bar-B-Kettle vůbec nechytají. Poměr cena výkon, to je ten faktor X, který rozhodl o triumfu Bar-B-Kettle. Na tomto triumfu je ještě unikátní to, že ho Bar-B-Kettle dosáhl, aniž by koketoval s příslušenstvím GBS (vzhledem k tomu, že nemá GBS rošt není toho ani schopen) a to je co říct, protože GBS rošt, to je sakra silná zbraň.

Jak jsme se ale mohli přesvědčit nejen my, ale hlavně druhý nejprodávanější gril (Master-Touch GBS), mít v základní sestavě GBS rošt ještě není záruka, že vyhrajete titul. I tak ale dosáhl kotlový gril ráže 57 Master-Touch GBS obdivuhodného výkonu a zbytku pelotonu unikl o pořádný kus. To je ale pro nejvymakanější kotlový gril na scéně málo a až do konce života ho bude pronásledovat noční můra, jak mu malej Bar-B-Kettle v roce 2017 natrhnul triko, protože se ho prodalo jednou tolik. Na závěr ještě připomeneme výkon nováčka Kettle Plus, který přes nablýskaný outfit a moderní technologie měl co dělat, aby opět nespadl do nové ligy. A to přestože přišel s absolutní novinkou, GBS roštem pro grily ráže 47. Leč ne vždy se vše podaří tak, jak se plánovalo. Uvidíme, jak si nováček povede ve své druhé sezóně. Má co napravovat.

 

U plynových grilů zabodovala čerstvá krev

Plynové grily představují stále velmi mladou a rozvíjející se živou sílu, která má za ambici podmanit si časem celý resort grilování pro sebe. Není proto až tak překvapivé, že to byla právě mladá krev, která mezi plynovými grily dosáhla největšího prodejního úspěchu mladá krev – a sice nejmenší z nové kolekce plynových grilů Genesis II E-310. Popularitu si získal hlavně díky širokým možnostem využití a podobně jako Bar-B-Kettle u kotlových grilů skvělým poměrem cena výkon. Navíc to Genesis II E-310 skvěle zahrál na mládež, tím, že se naučil spolupracovat s chytrými telefony a sociálními sítěmi. Druhé místo mezi plynovými grily obsadil nejlepší ze Spiritů, který by dokázal skoro totéž, co E-310 od Genesis II, ale podcenil komunikaci s mládeží a nenaučil se ovládat chytré telefony, natož sociální sítě. Rozdíl v prodejnosti tentokrát nebyl tak markantní, ale i tak si Genesis II E-310 vypracoval zhruba třetinový náskok.

 

Vítězství o prsa na malém písečku

Těžko očekávat nějaké dramatické dostihy, když se v kategorii elektrických grilů kočkuje jen pět soupeřů. Nicméně i zde se nakonec strhla zajímavá a hlavně vyrovnaná podívaná, při které se tři grily držely až do úplného jen s nepatrnými rozestupy. Vítěz měl na prvního i druhého zcela minimální náskok. Jen tak pro zajímavost, kdyby sebral Q 2400 Stand kuráž a poměřil se s plynovými grily, se kterými ho pojí několik vzhledových i povahových rysů, mohl se do posledních vteřin rvát o druhé místo v tabulce. A vyhrát ligu plynových grilů, to už je co říct. Takhle zůstal v malém rybníčku elektrických grilů a ještě se strašně nadřel, protože druhý elektrický gril Q 1400 za ním zaostal jen o tři bodíky.

 

Výsledky grilovací sezóny 2017

Absolutní vítěz v prodejnosti: Kotlový gril Bar-B-Kettle 47 cm

Důvod vítězství: nízká pořizovací cena, poměr cena výkon, intuitivní ovládání i pro amatéry

 

Kategorie kotlových grilů
1. místo: Kotlový gril Bar-B-Kettle 47 cm
2. místo: Kotlový gril Master-Touch GBS 57 cm

 

Kategorie plynových grilů
1. místo: Plynový gril Genesis II E-310
2. místo: Plynový gril Spirit E-320 Premium

 

Kategorie elektrických grilů
1. místo: Elektrický gril Q 2400 Stand
2. místo: Elektrický gril Q 1400

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.