Recenze plynového grilu Weber Q 3200

Plynový gril má oproti tomu kotlovému řadu výhod. Díky napájení plynem odpadají starosti s rozžhavováním briket, lépe se ovládá a hlavně nesmrdí a nekouří, takže o poznání míň dráždí sousedy. A nejinak je u tomu u designového grilu Q 3200 od Webera. Griluje tenhle gril tak dobře jak vypadá ?

Recenze plynového grilu Weber Q 3200

Hodil by se rošt s vyměnitelným středem

Příjemným zjištěním u Weber Q 3200 bylo, že grilovací plocha je zcela dostačující i v případech, kdy se vám na grilování sejde víc lidí, než se původně počítalo. Gril Weber Q 3200 je vybaven dvoudílným porcelánovým roštem o velikosti 63 x 45 cm a přídavným ohřívacím roštem, který se dá využít například k rozpékání hamburgerových housek, k ohřívání vychladlých pokrmů nebo k dopékání masa. Přestože se na Q 3200 dá grilovat i pro větší množství lidí, samotný gril nezabírá příliš mnoho místa a pohodlně se vejde i na klasický panelákový balkon. Co trochu gril shazuje je absence roštu s vyměnitelným středem, který je součástí základního vybavení mnoha plynových grilů Weber. Tento speciální rošt s vyjímatelným středem totiž umožňuje na grilu používat komponenty z příslušenství Weber GBS, mezi něž patří například kámen na pizzu, litinová wok pánev, nebo stojan na kuře. S takovým příslušenstvím se výrazně rozšíří možnosti grilu a grilování je pak hned pestřejší. Bohužel, plynový gril Q 3200 je vybaven pouze klasickým roštem. Drobnou útěchou je možnost doplnit gril o otáčecí špíz poháněný motorkem, který je ideální pro přípravu větších kusů masa nebo třeba celého kuřete apod. Nicméně tato rotoserie není součástí grilu a musí se přikupovat zvlášť.

Recenze plynového grilu Weber Q 3200 - rošt

Rovnoměrná teplota po celé grilovací ploše

Už při prvním grilování bylo jasný, že na tenhle gril se dá spolehnout. Díky specificky tvarovaném hořáku z nerezové oceli se žár šíří rovnoměrně po celé ploše grilovacího roštu a nestává se tak, že steaky budou na jednom místě roštu připálené na jiném studené. Weber Q 3200 využívá elektrický zapalovací systém, díky čemuž zapnete gril pouhým stisknutím jednoho tlačítka. K ovládání přívodu plynu a k regulaci teploty slouží dva kohoutky. Grilovací vana i poklop jsou vyrobeny z hliníkové slitiny, která je zárukou dlouhé životnosti.
Recenze plynového grilu Weber Q 3200 - litina

Drobnosti, které potěší

Bývá poměrně častým zvykem, že moderní grily bývají vybaveny jednoduchým teploměrem s ciferníkem, pro jednodušší sledování teploty uvnitř grilu. Weber Q 3200 má teploměr zabudovaný do poklopu. Při grilování stačí jeden pohled na ciferník teploměru a hned je jasné, zda je potřeba plyn přidat nebo ubrat. Užitečnou vychytávkou je i LED světlo umístěná na madle u víka od grilu. Díky tomuto světlu je možné gril plnohodnotně využívat i pozdních večerních nebo nočních hodinách. A díky tomu, že je gril zabudován do pojízdného stojanu, má optimální pracovní výšku, takže po člověka po delším grilování nebolí záda z věčného hrbení nad rozpáleným roštem. Konstrukce grilu vyztužená nylonovým rámem se skelnými vlákny je opatřena bytelnými kolečky, což výrazně ulehčuje přemisťování grilu. Součástí konstrukce je také lišta s třemi háčky pro zavěšení grilovacího nářadí a dva boční pultíky. Ty jsou ideální pro odkládání kořenek, grilovacího nářadí a dalších pomůcek běžně užívaných při grilování. Boční stolky jsou navíc sklápěcí. Všechno jsou to jen drobné maličkosti, ale díky nim odpadají některé starosti a přispívají tak k celkovému zjednodušení a zpříjemnění grilování. Ve spodní části konstrukce grilu je ideální místo pro uložení ocelové nebo kompozitní plynové bomby. Pod grilem se ale vejdou jen malé plynové bomby.
Recenze plynového grilu Weber Q 3200 - bomba

Výhody převažují

Celkově se mi asi nejvíc líbí rychlost, s jakou se dá Q 3200 připravit na grilování. Stačí jen stisknout knoflík, otočit kohoutkem a chvíli počkat, až se pořádně rozpálí rošt. Žádné lopocení se se zapalováním briket a nekonečné čekání, až se uhlíky dostatečně rozžhaví. S plynovým grilem Weber Q 3200 si bude rozumět jak grilovací nadšenec s bohatými zkušenostmi, tak úplný zelenáč, který se se světem grilování teprve seznamuje. Ovládání grilu je snadné a intuitivní a po pár grilovačkách se s ním sžije úplně každý. Plynový gril Weber Q 3200 ztrácí body snad jen absencí GBS roštu a skutečností, že hořák grilu není nijak chráněný a při grilování tak může docházet ke vzplanutí vypečeného tuku.V tomhe třeba řada grilů Weber Spirit jasně vítězí - na druhu starnu jsou to proti Qéčku nevzhledné krabice
Recenze plynového grilu Weber Q 3200 - detail

Shrnutí recenze plynového grilu Weber Q 3200

Výhody 

  • velký grilovací rošt
  • spolehlivý výkon
  • mobilní gril na kolečkách
  • rychlost – stisknete tlačítko a do pár minut grilujete
  • drobné maličkosti zpříjemňující grilování (odkládací pultíky, LED osvětlení, háčky na zavěšení, teploměr)

Nevýhody

  • pořizovací cena se může leckomu zdát poměrně vysoká
  • absence GBS roštu s vyměnitelným středem
  • spotřeba plynu - pod gril se vejde jen malá ocelová nebo malá kompozitní bomba -
  • hořák není ničím chráněný a při grilování se může vznítit vypečený tuk skapaný do trysek hořáku

Recenze plynového grilu Weber Q 3200 - vepřové koleno

počet hlasů: 3
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.