Proč je dobré mít malý gril

Představa o klasickém grilování je asi taková, že se odehrává na zahradě v rodinného kruhu nebo mezi přáteli a na roštu velkého zahradního grilu se připravuje hromada jídla, po které si musí každý druhý povolit opasek. Ale grilovat se dá i jinde než jen na zahradě. Třeba když vyrazíte na ryby a chcete si svůj úlovek ugrilovat pěkně začerstva rovnou na místě činu. Grilovat se dá také na čundru, nebo když vyrazíte s přáteli na festival a místo vyžírání stánků v areálu si ve stanovém městečku připravíte něco vlastního. Jenže na festival nebo na ryby asi těžko vyrazíte s metrákovým plynovým grilem s hromadou všelijakých serepetiček. Ne, potřebujete co nejmenší gril, ideálně kapesní. A právě pro tyto venkovní grilovačky je jako stvořený malý, trochu jednodušší gril jménem Smokey Joe.

 

Může vás provázet všude, kam se vrtnete

Jedním z hlavních důvodů, proč se stal Smokey Joe oblíbeným cestovním grilem nejsou jen jeho praktické rozměry, ale celkově jeho nenáročnost na přepravu a fakt, že snese i hrubší zacházení. Díky jednoduché konstrukci na něm totiž není moc co zničit, takže i když se bude celou cestu na festival mačkat v krosně se spacákem a lahvemi alkoholu, neutrpí žádnou újmu a těch pár steaků nebo klobásek na něm na beton ugrilujete. A kdyby se vám náhodou do přeplněného báglu nevešel, nic se neděje. Cestovní gril Smokey Joe je lehký jako pírko, takže je můžete jen tak v ruce a vůbec se přitom nepronese. Stačí, když zajistíte víko pojistkou a můžete vyrazit.

 

Konzervativní černá, ale i svítivě zelená

Pokud vás už nudí všechny ty černě lesklé grily, kterých jsou plné zahrady a nákupní centra, udělá vám malý Smokey Joe nepochybně radost. Co ztrácí na velikosti, to si vynahrazuje na jiných frontách. Například množstvím barevných variant, ve kterých si můžete Smokey Joea vybrat. Může to být zelená, modrá, černá bílá, krémová nebo třeba neobvyklá cihlově červená…račte si vybrat. Když ho ztratíte, zas to tolik nebolí Je tu ale ještě jeden významný benefit, kvůli kterému se malý Smokey Joe stal vyhledávaným cestovním grilem. A tím benefitem je nízká pořizovací cena. Zkrátka, když se vám čirou náhodou stane, že gril zapomenete festivalu ve stanovém městečku, nebo vám ho při rybaření odnesou kormoráni, nemusíte věšet hlavu. Za Smokey Joea v libovolné barvě i s pytlem briket a něčím na podpal nezaplatíte víc než dva a půl tisíce. Což je sice sumička, o kterou by člověk asi nechtěl přijít, ale důvod pro vrtání kolena to není.

 

Nepodceňujte malé grily

Smokey Joe sice není nejmodernější gril a v soutěži, kdo dřív ugriluje tisíc párků, nejspíš skončí jako poslední, ale na druhou stranu si tento malý gril nejlépe poradí v terénu. Vypusťte schválně půlmetrákové plynové grily na festival nebo na ryby a uvidíte, jak to s nimi dopadne. Nevrátí se ani jeden, a když, tak jim bude něco důležitého chybět. Ale Smokey Joe je do terénu jako dělaný.

 

P.S.: A kdyby nebylo těch otravných sousedů, hodil by se Smokey Joe i pro grilování na balkoně.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.