Nejlepší světové knihy o grilování a uzení, které musíte číst

Pokud grilujete nebo udíte, možná se vám stalo, že vaše si jídlo nedosahuje takové kvality, jakou byste si představovali. To je normální stav, stane se to každému a pokud někdo tvrdí, že se mu to nikdy nestalo, tak se bojí, aby se neztrapnil. Můžete se spolehnout na recepty a rady z internetu, ale vzhledem k blížícím se Vánocům si můžete udělat radost a zároveň získat ucelené informace, pokud si pořídíte o grilování nebo uzení knihu. My jsme pro vás některé vybrali. Jde o absolutní bestsellery v zahraničí, především v Americe.

Smoking Meat: The Essential Guide to Real Barbecue

Tato kniha je průvodcem pro úplné nováčky grilování. Na 208 stranách představuje autor, který dovádí grilování do dokonalosti, souhrnné informace o opravdovém americkém jižanském grilování. V knize najdeme základní techniky, které zaručují chutné maso. Dozvíte se tu vše od marinování, přes pokládání masa na gril nebo do udírny. Zajímavostí této knihy je, že techniky, které učí, jsou určené lidem, kteří nemají tradiční udírnu. To znamená, že po přečtení, můžete udit i na vašem grilu. Tato kniha vás to naučí. Součástí knihy jsou i ověřené recepty. Po přečtení knihy se můžete stát mistrem grilu, pokud budete dodržovat popsané kroky.
Smoking Meat

Smokin’ With Myron Mixon

Pokud se bavíme o nejlepších knihách o uzení masa, nemůžeme zapomenout na jméno Myron Mixon, což není žádný sezónní kuchař, ale opravdický šampion mezi šampiony v uzení masa. Vyhrál mnoho soutěží a je držitelem mnoha cen. Je vážně nejlepší z nejlepších. V této knize vás provede všemi tajemstvími, tak abyste byli s uzením masa opravdu úspěšní. Kniha začíná základy, která potřebují všichni, co se postaví ke grilu. Naučíte se tady, jaké dřevo vybrat nebo který gril nebo udírna je pro vás vhodná. Od samotného mistra se tu naučíte fígle, které udělají šampiona i z vás. Součástí knihy je 75 receptů, se kterými Mixon vyhrál už 180 soutěží. Kromě toho se naučíte připravit skvělé marinády a omáčky. Výhodou této knihy, že z každého kousku vašeho masa podle ní můžete udělat něco chutnějšího.

Smokin with Myron Mixon

Peace, Love and Barbeque

Mike Mills, autor této knihy, je další známou osobou mezi milovníky grilování. V této knize mnohá svoje tajemství proradil. Kniha je plná informací od člověka, který grilování miluje, proto „láska“ v názvu knihy. Mike je tvůrcem mnoha vychytávek a i on vyhrál spoustu soutěží v grilování. Ve své knize odhaluje mnohá tajemství perfektně vyuzeného masa. Tato kniha se kromě toho snaží vtáhnout čtenáře do světa soutěží v grilování. Autor vás do něj vtáhne díky mnoha rozhovorům se známými jmény ze světa grilování. Po celou dobu čtení nevyjdete z úžasu, co všechno vám do této doby zůstávalo skryto. Jsou tu pohádky a celé recepty, které způsobí, že se o vašem uzeném mase bude dlouho mluvit. Díky této knize se dostanete do světa perfektně uzeného jídla velice vzrušujícím způsobem. Nejde o žádnou nudnou cestu základního výčtu pravidel. Kniha je plná skvělých zážitků, jde o zábavnou formu, jak se naučit udit a grilovat od jednoho ze světových mistrů.

Smoke & Spice- revised edition

(Uzení a koření) Pro každého začátečníka na poli uzení je tato kniha správnou volbou. Kniha je plná informací, které zahrnují veškeré poznatky o tom, jak z nevýrazného masa bez chuti vytvořit něco božského. Tato druhá verze knihy obsahuje revidované původní informace tak, jak se postupem času zdokonalovali s ohledem na nové zkušenosti a poznámky čtenářů. Kniha obsahuje vše od použitých nástrojů, přes techniky, které Cheryl a Bill používají při grilování. Možná jednou z největších výhod této knihy je, že obsahuje recepty od samotných mistrů uzení na světě. V knize je 100 receptů, ze kterých budete slintat už při samotném čtení. Tenhle průvodce prostě nutně potřebujete, pokud berete grilování vážně.

Weber’s Smoker: A Guide to Smoke Cooking for Everyone and Any Grill

Někdy jsou ty nejlepší knihy ty, co popisují všechny možné cesty o základů k pokročilejším technikám grilování. I když vás taková kniha nenaučí ty nejlepší techniky, budete umět všechny možné detaily, jak změnit grilovací návyky a zlepšit se. Tato kniha obsahuje všechny tipy, které všichni od grilu znají, ale i návyky, které vás naučí připravovat chutné jídlo. Obsahuje 85 receptů. Velkou výhodou knihy,že je přehledně dělená a zorganizovaná.

 

 

 

počet hlasů: 0
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.