Elektrická revoluce mezi grily

Elektrické grily nemohly až doposud svým kotlovým a plynovým kolegům konkurovat. Kromě nepříliš lichotivé reputace mezi grilovacími nadšenci je brzdila také nutnost zapojovat gril do zásuvky, obvykle nepříliš velký grilovací rošt a celá řada dalších maličkostí. S novou kolekcí elektrických grilů Pulse od Webera přichází ale výrazná změna. Grily Pulse jsou totiž pořádně našlapané a odhodlané nabourat zavedené pořádky na grilovací scéně. A my se teď těm mladým revolucionářům podíváme na zoubek.

Netradiční design

Leckomu se může na první pohled zdát, že elektrické grily Pulse mají tak trochu zvláštní, až neortodoxní design. A skutečně, něco na tom je. Nové Pulsy se opravdu moc nepodobají klasické představě o grilech. Může za to zřejmě lehce industriální vzhled, který designeři z Weberu novým Pulsům propůjčili. Nicméně nový vzhled působí a dobře i díky tomu lze grily Pulse snadno odlišit od ostatních značek. Design ale není jediná věc, kterou dokážou nové Pulsy zaujmout. Nová kolekce elektrických grilů Weber svému uživateli nabídne nebývale široké možnosti využití, že by i leckterá kuchyň mohla závidět. Tak například Pulsy mají pod litinovým roštem topnou spirálu (modely Pulse 2000 a Pulse 2000 Stand mají spirály dokonce dvě a dá se na nich grilovat odděleně), které jsou garantem rovnoměrného vytápění po celé ploše grilovacího roštu. Při grilování na Pulse se vám tak nemůže stát, že připálíte steaky, protože část roštu je rozpálená doběla, část roštu je studená jak psí čumák. Grilovací rošt je navíc dost velký na to, aby na něm šla připravit i trochu větší večere pro více lidí. Takže ani grilovačkách pro větší počet lidí se Pulsy neztratí.

 

S digitálním teploměrem iGrill udělaly Pulsy terno

Jednou z hlavních zbraní nových grilů Pulse je speciální digitální teploměr iGrill zabudovaný v čelním ovládacím panelu. Teploměr má buď dvě, nebo čtyři redukce pro tepelná čidla (záleží na typu grilu) a lze jej přes bluetooth propojit s chytrými telefony, díky nimž pak při grilování můžete využívat nejrůznější grilovací aplikace. Můžete si třeba nastavit „budíka“, který vás v pravou chvíli upozorní na to, že hovězí steak je už medium rare, nebo si na telefonu můžete nastavit klasické stopky a spoustu dalších vychytávek. Vše pak můžete sdílet se svými přáteli na sociálních sítích. Digitální teploměr iGrill je kompatibilní s chytrými telefony vybavenými operačním systémem Android nebo Apple.

 

Možnosti rozšíření

Ke grilům Pulse se podobně jako k jiným Weber grilům dá přikoupit celá řada šikovných doplňků, díky kterým může být grilování ještě o něco pestřejší. K mání je například elektrickým motorkem poháněný špíz na grilování velkých fláků masa, kuřat popřípadě jin drůbeže apod.. K dostání jsou také praktické obaly, které gril ochrání před prachem, vlhkem a různými nečistotami a k dostání je i silná litinová deska na grilování mořských plodů, zeleniny, masových směsí a celé řady dalších zajímavých jídel.

 

Na balkon jako dělaný

Jak známo, elektrické grily mají tu výhodu, že z nich nevychází žádný kouř a jsou tak ideální pro grilování v prostředí, kde může kouř ať už z těch nebo oněch příčin dělat potíže. Třeba na balkoně, nebo na terase a dalších místech, kde by kouř z grilu mohl obtěžovat sousedy. Elektrické grily Pulse nejsou v tomhle směru výjimkou, ba dokonce jsou pro balkonové grilování jako stvořené. Nejenže se se svou velikostí v pohodě vejdou i na ten nejtitěrnější balkon, ale ani při maximálním vytížení gril nijak nečoudí a jediné co se z něj line, je příjemná vůně grilovaných jídel.

 

Pěkné vysvědčení

Jak je uvedeno o něco výš, elektrické grily Pulse jsou učiněným požehnáním pro grilovací nadšence, kteří nemají vlastní zahradu, anebo jiné místo, kde by mohli bezstarostně grilovat. S novým Pulsem si i na prťavém panelákovém balkoně můžou užít kdykoliv užít parádní grilovačku s hromadou stejků, hamburgerů, ryb, zeleniny a dalších grilovacích šlágrů. Ale kvality elektrických Pulsů ocení i mnoho dalších. Například ti, kteří mají rádi svůj klid a při grilování se nechtějí zdržovat žádnou další činností, jako je roztápění briket, nebo diplomatické vyjednávání se sousedy, kteří nabyli pocitu, že kouř z našeho grilu směřuje výhradně na jejich pozemek. I takovýto lidé jistě ocení, že elektrický Pulse zapnete pouhým otočením regulačního kohoutku a se sousedy si namísto hádky můžete vypít nějakou tu skleničku na utužení dobrých sousedských vztahů. Komu asi nebudou nové Pulsy moc vyhovovat, jsou notoričtí výletníci, protože jestli je nějaká role, ve které se Pulsy necítí příliš jistí v kramflecích, je to právě cestovního grilu. Což o to, svými rozměry elektrický Pulse předpoklady pro ideální cestovní gril víceméně splňuje. Do kufru u auta se pohodlně vejde a v kempu s přístupem k elektrice půjde i zprovoznit…ale ve volné přírodě nebo u někde u vody, kde člověk zásuvku jen tak nepotká, končí s dechem. Prostě ho není kam zapojit. V „domácím“ prostředí se zásuvkami je mu ale hej a může se bez obav popasovat i s těmi nejmodernějšími kotlovými a plynovými grily.

počet hlasů: 1
Ohodnoťte článek.
Děkueme za hodnocení.